Eric Caubo: "Als vijftienjarige begon ik al te werken in de zaak van mijn vader"

In één van de hoogst gelegen kerkdorpen van Nederland is Caubo Tegels & Sanitair gevestigd. In Schimmert, in Limburg beter bekend als Sjömmert, kan de bezoeker terecht voor alles op het gebied van sanitair en tegels in de showroom van 250 vierkante meter. Na een vriendelijk ontvangst schuif ik onder het genot van een heerlijke Limburgse Vlaai aan tafel voor een openhartig gesprek met eigenaar Eric Caubo.

Door Jasper Boot

De eeuwwisseling

Sinds de eeuwwisseling is Eric Caubo eindverantwoordelijk voor Caubo Tegels & Sanitair. De gepassioneerde vakman nam de zaak van zijn inmiddels gepensioneerde vader over, omdat hij het vak zo prachtig mooi vond. “Als vijftienjarige begon ik al te werken in de zaak van mijn vader, omdat hij wel wat hulp kon gebruiken. Sindsdien ben ik er ook nooit meer weggegaan”, begint Eric zijn verhaal te vertellen.

De statistieken liegen er niet om

Dat hij zijn werk heel erg mooi vindt, blijkt uit alles wat hij gedurende het gesprek te vertellen heeft. “Bij Caubo Tegels & Sanitair ontzorgen wij de klant volledig en ik eis dat alles wat wij doen goed is. Mijn zoon (Jay, red.) stopte vorig jaar zijn studie Biomedische Wetenschappen aan de universiteit om bij de buitendienst te gaan werken, omdat hij geen energie kreeg van zijn studie. Hij is momenteel in opleiding om het vak van mij en mijn personeel te leren, maar ook van hem eis ik dat alles goed is.

De statistieken liegen er ook niet om. “Het grootste deel die zich komt oriënteren op een nieuwe badkamer, die schaft er uiteindelijk ook één aan. Wij nemen in het voortraject ook écht de tijd voor de klant en dat wordt gewaardeerd. Het aantal mensen dat geen aanschaf bij ons doet vindt het meestal te lang duren voordat wij aan het werk kunnen gaan in verband met de bezetting van personeel.”

Caubo tegels
Caubo tegels

Naamsbekendheid in de omgeving

Caubo Tegels & Sanitair werkt sinds 2014 samen met Bad in Beeld. De samenwerking met de landelijke formule legt de tegel -en sanitairspecialist zeker windeieren op, maar desondanks moet de showroom het wel hebben van mond-tot-mondreclame in de regio. “Onze doelgroep woont niet alleen maar in Schimmert, maar komt uit heel de gemeente Beekdaelen”, benadrukt Eric nog even. Het Centraal Bureau van de Statistiek verwacht dat Limburg in 2035 sterk vergrijsd is, maar desondanks ziet de sympathieke ondernemer de toekomst positief in: “Als wij ons best blijven doen en kwaliteit leveren, dan is er altijd markt voor onze producten.”

Handen uit de mouwen steken

Ook op Tweede Kerstdag steekt Eric zijn handen uit de mouwen, omdat hij het maar lastig vindt om stil te zitten. Zo ging hij op de 26e ‘gewoon’ zijn showroom een beetje verbouwen, omdat de Limburger graag bezig is in zijn showroom. De werkdagen zijn voor de ondernemer best lang. “Regelmatig werk ik van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat, maar ik vind mijn werk leuk om te doen”, benadrukt de inwoner uit Schimmert. Niets voor niets noemen bekenden van hem ook wel eens vakidioot.

Ontspanning naast zijn werk

Zijn ontspanning vindt de Limburgse ondernemer tegenwoordig op de plaatselijke toneelschool. Twee avonden per week oefent hij drie uur lang aan zijn komende toneelstuk. “Ik vind toneelspelen geweldig om te doen. In aanloop naar een toneelstuk komt het soms voor dat ik op zaterdag en zondag de hele dag moet oefenen. “ Zijn beloning voor de vele uren oefenen kreeg hij een aantal maanden geleden toen hij in de stadsschouwburg in Sittard voor 500 kinderen mocht oefenen. “Daar was ik persoonlijk heel erg trots op. Het mooie aan het optreden voor kinderen vind ik dat ze zo puur zijn. Ze zeggen altijd waar het op staat. Eerlijkere antwoorden krijgen je niet.”

Wil jij de showroom van Caubo bezoeken? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Maak een afspraak

Bezoek onze showroom Maak vrijblijvend een afspraak!

Maak een afspraak